02-12-07

De onderdrukte Moslimvrouw

Tegenwoordig kent iedereen en weet iedereen wat de Islaam is, men weet niet wat het werkelijk inhoud en zo blijkt dat iedereen zijn eigen beschrijving heeft gecreëerd. De Islaam is volgens vele een religie die gepraktiseerd wordt door Arabieren en gebaseerd is op middeleeuwse verschijnselen. De Islaam kan soms wel fundamentalistische en terroristische ideeën bevatten. De man is de baas in huis en mag wel vier vrouwen trouwen. De vrouw is een onderdrukte wezen, die noch een persoonlijkheid heeft noch een stem, en is verplicht zich te wikkelen in bepaalde doeken. En als ze zich misdraagt mag ze ook nog geslagen worden.

Deze vooroordelen worden dagelijks ook “bewezen” door de media die geen moeite doet om de Islaam eens positief naar voren te brengen, maar wel hun uiterste best doen om de Islaam te presenteren als een gewelddadige intolerante vrouwonvriendelijke respectloze religie. De berichten zijn noch informatief noch representatief noch educatief. 

De discussies over de positie van de vrouw in de Islaam wordt al een tijdlang gehouden.

De moslimvrouw wordt vaak beschreven als een onderdrukte persoon die niets te zeggen heeft, ze wordt uitgehuwelijkt, mishandeld door haar vader, broer of echtgenoot,  heeft geen rechten, en is vooral niet gelijk aan de man.

Helaas berusten deze beschrijvingen vaak op vooroordelen die voortkomen uit onwetendheid. Mensen houden ervan om zomaar dingen te roepen en vele andere mensen houden er nog meer van om mensen na te roepen. Zodoende is er een stereotype beeld over de moslimvrouw gecreëerd. Ik wil graag aan de mensen uitleggen dat de positie van de vrouw niet bevestigd kan worden door een moslimbuurvrouw die misschien mishandeld wordt door haar man, of door het aantal stijgende getallen van weggelopen moslimvrouwen in opvangtehuizen. De positie van de vrouw kan alleen ontdekt worden als men zich verdiept in de Qor-aan en de overleveringen van de profeet Mohammed (Allah’s vrede en zegeningen zij met hem).

 

12:10 Gepost door Moge Allah mij vergeven wanneer ik fouten heb gemaakt en Allah weet het beste! | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Assalamu Aleykum Warahmatullah Wabarakatu MachaAllah,zuster,
djazakAllaah oegairan,moge Allah[swt] u belonen met het beste.

Gepost door: islam is de waarheid | 02-12-07

veel blogplezier Hallo, bij de start van deze nieuwe week wil ik je toch graag welkom heten in het bloggenrijk en hoop dat je hier een fijne tijd
zult hebben . Veel plezier nog verder. Daaaaag!!

Gepost door: steffi | 03-12-07

De commentaren zijn gesloten.